Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig får pengar till gratisaktiviteter – söker somrigt samarbete för barnens skull

/
  • Alla barn ska erbjudas gratis sommarlovsaktiviteter.

Nu ska det anordnas gratis sommarlovsaktiviteter för skolbarn i Nordanstig – förutsatt att man finner föreningar som vill samarbeta.

Annons

Regeringen delar ut statliga stödpengar till landets kommuner, till sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6-15 år. Nordanstigs kommun får 194 000 kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, som totalt ska administrera och fördela de 199 miljonerna regeringen avsatt för ändamålet.

Pengarna ska användas 2016–2019 och nu vill Nordanstigs kommun hitta föreningar som är intresserade av att planera för aktiviteterna tillsammans med kommunen.

Läs även om V i Nordanstig, som hade gratis sommarlovsaktiviteter i sitt budgetalternativ .

Villkoret är att aktiviteterna ska genomföras så att de ger stimulans och personlig utveckling. Alla barn ska behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande, därför ska heller ingen behovsprövning göras av barn som deltar. Aktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund. Och: de ska alltså vara kostnadsfria.

Kommunen kommer den 7 april att arrangera en särskild temakväll om Framtidens Förening, då informeras mera om ovanstående. Dessutom följer man upp träffen som hölls i Jättendal i oktober och diskuterar idéer om idrott, integration med mera.

Mer läsning

Annons