Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig kupp mot Statoil i Gnarp

/
  • Dan Frengen t.v och Mats Frengen fick ägna all tid åt att återställa butiken i fungerande skick. På disken till höger stod en av de stulna kassamaskinerna.
  • Dan Frengen hade fullt upp med att avlägsna allt glassplitter inne i butiken.
  • Krossat glas vittnar om nattens kupp mot Statoil i Gnarp

Strax efter ett natten till tisdag slog tjuvarna till mot Statoilbutiken i Gnarp. De demonterade och bar iväg butikens båda kassaapparater. Två timmar senare bröt de sig in på Statoil i Ljusdal i samma syfte.

Annons

– Det är inga amatörer som kan utföra något sådant här avancerat på några minuter. Det är proffs som tidigare varit här och rekognoserat. De visste exakt hur de skulle montera bort kassalinjerna, säger Dan Frengen, delägare i familjebolaget Frengen Bensin och Handel, som driver Statoill i Gnarp.

Gärningsmännen har krossar fönstret intill kassan och sedan hoppat direkt in. Under det öronbedövande tjutet från inbrottslarmet opererade de effektivt och skyndsamt.

– Kassorna tömdes sent på eftermiddagen så det blev inga stora sedelbuntar som de lyckades komma över, säger Dan Frengen.

Inspektör Roland Johansson på polisen i Hudiksvall säger att det är tunt med spår. Tekniker har varit där men det finns inte mycket att ta på i dagsläget.

– Vi har rapporter om liknande stölder på Statoilmackar i Stockholmstrakten. Men om det rör sig om samma gäng som dragit norrut är svårt att säga.

 

Mer läsning

Annons