Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan alla grisar har räddats

/
  • En katastrof inte minst känslomässigt för svinfarmaren Klas-Erik Andersson. För drygt två år sedan stod hans stora satsning klar
  • Räddningstjäånsten arbetade med att få bort den tunga snön från taket.
  • En katastrof inte minst känslomässigt för svinfarmaren Klas-Erik Andersson. För drygt två år sedan stod hans stora satsning klar
  • I halva svinstallet var tak och väggar nerfallna. Det var tyst inne i stallet och svårt att bedöma hur många djur som klarat sig

Räddningsarbetet för att få ut grisarna efter att ett ladugårdstak rasat in under tisdagskvällen har pågått hela natten. Nästan alla grisar har kunnat räddas.

Annons

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit här. Jag har fått mycket bra hjälp, säger bonden Klas-Erik Andersson.

- Nu är det då inga grisar kvar i avdelningen som rasade. Jag vet inte om några grisar har avlivats. Men större delen såg frisk ut. Det är nog inte mer än tre-fem grisar som behövde avlivades.

Klockan var strax före sju på tisdagskvällen som svinfarmaren Klas-Erik Andersson fick ett internlarm till sin mobil om att något hade inträffat på gården. Det visade sig att ladugårdstaket hade gett vika på grund av snötyngden. Sexhundra grisar hade stängts inne av rasmassorna.

Räddningstjänsten i Jättendal och Hudiksvall skickades till olycksplatsen och bistod i räddningsarbetet med bland annat material och belysning. Ett stort antal frivilliga anslöt sig och deltog i räddningsarbetet. Totalt arbetade cirka 25 personer för att få ut grisarna och räddningsarbetet har pågått under hela natten.

Mer läsning

Annons