Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikskolan satte punkt i dur

/
  • Stråkorkestern har alltid varit musikskolans flaggskepp. Och man har lyckats hålla hög klass genom åren. Sista upplagan inget undantag.
  • William Dahlström ger järnet under uppvisningen. Senare återkom han i ett av kvällens heta band.

De sista tonerna från musikskolan i Nordanstig har klingat ut.
Avskedet på Bergsjögården på pingstafton gick i dur. Elevkonserten blev ett kvitto på att nedläggningsbeslutet inte fått elever och lärare att tappa geisten

Annons

– Vi bestämde oss för att bjuda på ett omväxlande och lättsamt program i samma stil som tidigare. Inte låta oss nedslås av att all den verksamhet som vi byggt upp tillsammans försvinner, förklarar musiklärare Kajsa Proos.

Ambitiösa, spelglada och engagerade musikelever avlöste varandra på estraden. Så det tog ett par timmar innan alla fått visa vad de förmår.

William Dahlström från Harmånger går snart ut nian och är redan en rutinerad musiker. Han tog sina första klarinettlektioner i årskurs tre och har hängt i sedan dess. Träblåset har numera fått stiga lite åt sidan för elgitarren. Så det var med den han rev av ett par bejublade solonummer.

– Jag tycker det är stort misstag att ta bort musikskolan. En förlust som blir svår att ersätta. För mig har den haft en avgörande betydelse för att utvecklas musikaliskt.

– Det är tråkigt för alla som får avbryta och inte kan fullfölja med samma lärare, säger han.

En gala med tryck avslutade kvällen. Ett koppel av både tillfälliga och permanenta grupper ställde upp. Alla med några före detta musikskoleelever i besättningen. Proffsbanden Lady Loveless och Scaramanga fick äran att sätta punkt på en 40 - årig epok.

Mer läsning

Annons