Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modulhus diskuteras

/

– Helt klart måste det byggas bostäder. Vi ska börja titta på moduler, säger Stig Eng, (C), ordförande i ledningsutskottet.

Annons

Att öka kommunens invånarantal är en av Nordanstigs största utmaningar. Stig Eng ser en potential i att flyktingar som fått uppehållstillstånd vill stanna.

– Vi har ju ett mål att vi ska bli fler. Ökad befolkning genererar tillväxt och man förstår ju att de som fått uppehållstillstånd vill komma in i samhället. I första hand är det handläggare på arbetsförmedlingen som ska försöka anvisa bostad och sysselsättning, men jag tror nog helt klart man kan utveckla dialogen mellan dem och kommunen.

Det finns ju inga lägenheter?

– Kommunen måste skaka fram boenden. Vi diskuterade frågan vid torsdagens ledningsutskott, och uppdrog åt kommunchefen att tillsammans med Nordanstigs Bostäder, NBAB, utreda om det går att få ekonomi i cirka tio modulboenden.

Hur då?

– Enligt kommunstyrelseordförande Monica Olsson, (S), tittar man på detta på regional nivå också. Det finns en diskussion om att Migrationsverket kan garantera hyrorna i sex, kanske ända upp till tio år.

Var ska modulerna stå?

– Bland annat finns ett område i Bergsjö ner mot ån där el och va kan kopplas in enkelt, där det går att få en rimlig boendekostnad.

Mer läsning

Annons