Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mingel, premiärfeber och kändistätt i Mellanfjärden

/
  • – Jag känner mig trygg ikväll. Inga jobsposter i sista stund. Alla är friska och på tå, summerar regissören  några minuter innan Janne Brusell ringer in första akten.
  • Politikern och lantbrukaren Sven-Åke Eriksson och hans Ulla-Britt har lämnat gården i Västtjär för en kväll i avkopplingens tecken. Det är Karin och Ulf Sundblad vid samma bord som väckt deras slumrande teaterintresse. Jamina Ståhl och Tomas von Wachenfeldt får representera den yngre generationen.
  • Susanne Jacobson från Sörfjärden/Åkerberga sviker aldrig teaterpremiären i Mellanfjärden. I år lockade hon med väninnan Anita Boström
  • Täppas Fogelberg och hans unga kollega på Sveriges Radio i Sundsvall, nyhetsreportern Tamara Fenjan, gjorde en sen men tjusig entré. Tommy Brusell tog emot.
  • Under större delen av våren och sommaren seglar skepparen Göran Thybäck med turister i  Egeiska havet. Men lagom till teatern och kräftorna har han mönstrat av för semester. Företagaren in Strömsbruk, Peter Sandberg, anlände i samma gäng.
  • Klart för insläpp i den atmosfärrika men också mycket funktionella teaterladan. När byggnaden stod klartför femton år sedan blev den en skjuts framåt för sommarteatern.

Nittonde teaterpremiären men ändå samma febriga nervdaller i luften varje gång.

Regissören Johan Svangren och producenten Tommy Brusell höll masken och blandade sig med alla minglande och sommarfräscha teaterbesökare.

På slaget 19.00 gick ridån upp för första gången i Skandinavien för den engelska komedin Den oplockade gåsen.

Annons

Genrepet låg två dagar bakom dem. Det hade fallit väl ut. Lite finslipning till och så var ensemble och scenstab redo att stiga i badtunnan i trädgården hemma hos tillfälligt avmönstrade skepparen Göran Thybäck. Doppet i tunnan är numera upphöjt till en återkommande ritual dagarna före.

– Som Mellanfjärdenbo är jag stolt över att denna professionella sommarteater återkommer troget varje år, markerar han.

Otroligt vad tiden går fort konstaterar Tommy Brusell i sina välkomstkrönika i programbladet. Att det blir tjugoårsjubel redan nästa år känns nästan svindlande tycker teaterns kamrer, Eva Eriksson Brusell. Hon meddelade samtidigt glatt att alla 217 platserna var upptagna.

– En av sommarens absoluta höjdpunkter. Vi stålsätter oss att alltid vara här på premiären, säger Susanne Jacobsen som fritidsbor i Sörfjärden.

Johan Svangren stötte och blötte bland möjliga manus innan han hittade fram till "Table for one".

Själv börjar han växa ihop med Mellanfjärdens teater. Tre år som skådespelare följt av tre år som domptör i regissörsstolen.

Mer läsning

Annons