Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljon till resurscentrum för unga

Nordanstigs resurscentrum är ur startblocken.
Tre medarbetare har nyanställts för att driva verksamheten ute på fältet. Tjänsterna är finansierade genom statliga pengar fram till årsskiftet.

Annons

Verksamhetschef Ronny Spångberg på Nordanstigs kommun har valt ut de tre bland en stor mängd sökanden. Han berättar att det är de så kallade Borgmiljonerna, det vill säga det extra statsbidraget till kommunerna, som finanisierar. Nordanstig använder det extra statsbidraget till förebyggande insatser bland de yngre och mer stödinsatser i skolan.

Socialsekretare i gruppen blir Kristina Berglund. Hon har vistats utomlands ett antal år och kommer närmast från ett arbete inom frivården i England.

Sorterar under individ - och familjeomsorgen. Hon ges en självständig roll. Ska bedriva uppsökande verksamhet bland bland barn och ungdomar och fånga upp sociala problemen i tid.

Samverkar med två specialpedagoger som placering i grundskola/förskola. Anita Olofsson och Karin Bronn från fick jobben.

Om det blir någon fortsättning efter årsskiftet vet inte verksamhetschef Ronny Spångberg. Det står ännu så länge skrivet i stjärnorna. De två specialpedagogernas får inte förväxlas med speciallärare. De ska finnas ute i skolans och förskolans värld men mest tackla social problematik.

Mer läsning

Annons