Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellanfjärden fasar för midsommarnatten

/
  • Hög trivselfaktor och familjär stämning när midsommaren dansas in på kvällen. Sex timmar senare är samma plats ett slagfält.
  • hamnlyckans midsommarfirande i Mellanfjärden är det största i Nordanstig. Börjar också i år prick klockan  två med resning av majstång. Avslutas med stångfighten.När det unga folket invaderar har barnfamiljerna gått hem.

Några timmar efter att dansen kring midsommarstången avslutats bryts lugnet på ett brutalt sätt i idylliska Mellanfjärden.
Då invaderar hundratals ungdomar fiskeläget. Det sups öppet. Det skriks, väsnas och bråkas.
– En fruktansvärd upplevelse både för bofasta, sommargäster och turister, säger hotell - och restaurangdelägare Eva Eriksson Brusell.

Annons

Länger har turistpärlan Mellanfjärden varit helt förskonad från ovälkomna störningar. Efter att ha varit förlagda till stranden mellan Hårte och Sörfjärden har festfolket numera slagit läger i Mellanfjärdens hjärta. Föreningen Hamnlyckans ordförande Lasse Johansson och några till nattvandrade runt i byn förra midsommaraftonen men var maktlösa.

Ett par hundra personer drog, och i en del fall raglade omkring. Torget var helt ockuperat.

– Här som överallt annars är det några som utmärker sig mer än andra. Men man blir beklämd över den höga och ogenerade öl - och spritkonsumtionen. Drickandet går ner i åldrarna, konstaterar Lasse Johansson.

I Mellanfjärden råder nu en stor oro för vad som ska hända på fredag kväll. Eva Eriksson säger att alla hoppas att invasionen uteblir. Många fastighetsägare är rädda för att berusade tränger in på privata tomter och att det sker skadegörelse. Minnena från ifjol är inte av det ljuva slaget,

Mer läsning

Annons