Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattelärare i Bergsjö Mp:s starkaste kort

/
  • Till vardags är Kjell Bergström matte- och nolärare på centralskolan. Här lektion med en åtta.
  • Bergsjöläraren Kjell Bergström blir om han själv inte tvärbromsar, Miljöpartiets toppkandidat kommunvalet 2010

Matteläraren Kjell Bergström, 61, år kan bli miljöpartiets frontperson i kommunvalet.
Operation övertalning pågår.

Annons

Gruppledaren Sarah Faxby Bjerner, 35 år, när stora förhoppningar att Kjell Bergström vill bli hennes efterträdare. Själv har hon snart avverkat tre mandatperioder, alltså tolv år, som miljöpartiets röst i kommunfullmäktige.

– Jag vill växla ner till en mer tillbakadragen roll.

Nytt chefsjobb i kommunens omsorg och nyblivet ordförandeskapet för kommuntjänstemännens fackliga SKTF, ockuperar hennes tid framöver.

Miljöpartiet för en relativt blygsam tillvaro i kommunpolitiken i Nordanstig. De har ett mandat i fullmäktige att slå vakt om och det innehas av Sara Faxby Bjerner. Kjell Bergström är idag suppleant både i fullmäktige och kommunstyrelse.

Men den så kallade Wetterstrandseffekten kan säkert medföra ett uppsving även ute i kommunal - och landstingsvalen. Det anar Sarah Faxby Bjerner och medger att det känns lite konstigt att trappa ner när Mp slår det ena rekordet efter varannat i opinionsmätningarna.

Att Kjell Bergström väntar med ett definitivt svar hänger samman med hur länge han ska fortsätta i det tidskrävande läraryrket. Någon ny omgång med erbjudanden om avtalspension är inte i faggorna.

Bergsjöläraren Kjell Bergström blir om han själv inte tvärbromsar, Miljöpartiets toppkandidat kommunvalet 2010

Mer läsning

Annons