Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskrosbarn lämnar Gnarpsbaden – miljonsatsning på campingplatsen

/
  • I sex somrar har organisationen Maskrosbarn disponerat området.
  • Nu köper Richard Brännström det tre hektar stora campingområdet i Sörfjärden.

Tomas Eriksson har ägt före detta Gnarpsbadens camping sedan 2009. I sex somrar har organisationen Maskrosbarn använt området. Men nu ska här bli en campingplats igen.

Annons

Senhösten 2009 såldes dåvarande Gnarpsbadens Camping till Tomas Eriksson, som i sex somrar låtit organisationen Maskrosbarn använda området som rekreation för socialt utsatta barn och ungdomar.

Området drabbades hårt då stormen Dagmar drog fram , och Nordanstigsbor engagerade sig för att hjälpa ungdomarna. Dock fick uppförandet av en byggnad utan bygglov många att höja på ögonbrynen .

Men nu lämnar Maskrosbarnen, enligt uppgift ska de fortsättningsvis ha sommarverksamhet närmare Stockholm. Och för drygt två veckor sedan bytte campingområdet ägare.

– Köpet undertecknades 23 maj, köpeskillingen var 1,8 miljoner, berättar Richard Brännström (tidigare vd för Nordanstigs Bostäder, numera vd för Ljusdalshem). Han har även köpt ett markområde i Varpsand, tillsammans med entreprenören Paul Nilsson för ett par år sedan. Där ska det bli fritidshus, och en camping nära Sörfjärdens golfbana. Men det hindrar inte Richard Brännströms satsning:

– Jag kommer att lägga cirka fem miljoner för att rusta upp utemiljö och stugor, husvagnsdäck, servicebyggnad och annat. Jag kommer även att ansluta till nya va-området. Området är slitet och förfallet och behöver ett lyft. Det finns 17 stugor, de som går att bygga om ska få toalett och dusch, övriga bytas ut. Jag har redan börjat röja sly. Till hösten inleds markarbetena, säger Richard Brännström, som planerar att öppna redan om ett år, den 15 juni 2017.

Hur lång tid tog det att genomföra affären?

– Från det jag träffade Tomas Eriksson första gången på plats gick det nio dagar tills jag köpte det. Som jag ser det blir det ett jättebra komplement till vårt Varpsandsprojekt.

– Jag ska själv bygga hus i Varpsand och mina fyra söner ska sommarjobba på campingen. Det ska bli minlivs och enklare kaffeservering. Ingen restaurang – det finns redan en golfrestaurang och så har det ju byggs en på Klasudden.

När blir campingen i Varpsand klar?

– Den kommer inte att bli klar till nästa sommar, eftersom detaljplanen är överklagad, så det här blir jättebra.

Kan du locka tillbaka camparna till Sörfjärden efter drygt sex år?

– Det finns ett behov av en större camping längs Kustvägen i Nordanstig, och jag ser många aktörer att samarbeta med: golfen, Trolska skogen, Mellanfjärdens teater med flera – ja, jag ser jättestora möjligheter i detta.

Mer läsning

Annons