Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknaden som rest sig efter kräftgången

/
  • Harmånger marknad har satt sig igen. Publiken har hittat tillbaka.
  • Nordanstigs durspelare har en trogen publik. Friluftskonserten på Karlsberg blev en höjdare i den ljumma högsommareftermiddagen.
  • Eva Morsk från Harmånger kan med fog kalla sig marknadsgeneral. Hon håller ihop trådarna och ser till att inkassera avgifterna.
  • Varje sommarmarknad med självaktning har sin dragspelare. Bosse Englund från Delsbo och hans medmusikanter förgyllde med lättsmälta toner.

Harmånger marknad var på god väg att vissna bort för några år sedan.
Kräftgången gick att vända. Knallar, musikanter och besökare kom tillbaka.
På fruntimmersveckans andra solskensdag sjöd det av liv i den forna handelsbyn.

Annons

– Vi är en precis lagom stor sommarmarknad med en hyfsad mix av försäljningsstånd. Vi strävar så gott det går efter variation i utbudet, säger Eva Morsk i arrangerande samhällsföreningen Harmångers Framtid.

Knappt 50 marknadsknallar hade bokats in på en del av Starks parkering och Backens övre skolgård. Lägg därtill 40 loppisbord och det kan bli en liten slant över för föreningslivet i Harmånger.

En ambition för 2011 var att få en större andel försäljning av lokalt producerade varor och balansera det vanliga utbudet son förekommer överallt. Några inbrytningar kunde upptäckas.

Musikunderhållningen hade karaktären mogen. Hembygdsgården Karlsberg en km längre bort var en oas för älskare av gamla dansbanelåtar i instrumental tappning. En medryckande repertoar exekverat av Nordanstigs durspelare.

Mer läsning

Annons