Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man erkänner våld mot partner: "Jag var kontrollerande"

/

På tisdagen ställdes en man inför rätta, åtalad för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Han var svartsjuk och tog till våld. Hon skämdes för att ha blivit misshandlad och försökte dölja skadorna.

På tisdagen satt de två unga på var sin sida av rättssalen i Hudiksvalls tingsrätt. Inför rätten berättade hon att hon ringde polisen efter att han misshandlat henne en sista gång, en natt i våras.

Läs mer: Så blev domen direkt efter rättegången

En kort tid innan det, hade hon gjort slut med honom. När hon den natten berättade att hon hade träffat en ny partner, blev han arg.

Mannen drog henne i håret, slog henne med knytnävarna och tog ett struptag. När hon lämnade bilen kom han efter.

– Hans ögon är svarta och han slår mitt huvud mot bildörren. Jag skriker, berättade hon under rättegången.

Mannen, som är från Nordanstigs kommun, är åtalad för grov kvinnofridskränkning. Han erkände brott. Åtalet handlar om sex punkter av våld under en period på två år.

Mannen mindes inte detaljerna kring varje händelse, men trodde ändå att hans före detta flickvän talade sanning om vad som hänt. Han berättade att han var svartsjuk och hade problem med psykisk ohälsa.

– Jag var svartsjuk och kontrollerande. När jag tappar humöret känner jag inte igen mig själv. Jag vet inte vad jag gör.

Vid ett tillfälle knuffade han henne så att hon åkte in i en dörrkarm.

– Det känns som att jag tappar känseln i hela ansiktet. Jag sprang till spegeln och såg att jag hade ett jättesvullet öga och sprucken läpp. Han hade inte gjort så stor skada på mig någon gång tidigare. Jag tror att vi båda blev chockade.

Hon berättade att blåtiran satt kvar i flera veckor.

– Jag skämdes och var mest orolig för hur jag skulle lyckas dölja det.

Läs även: Vanligt med våld i bostaden

Vid vissa av händelserna hade mannen en annan version än kvinnan. Han uppgav att tillfället där han ska ha slagit hennes huvud i bildörren berodde på att han försökte få in henne i bilen igen.

Han är också anklagad för att ha knuffat henne och lagt sig ovanpå henne en gång sommaren 2013. I det fallet trodde han att han hade sprungit efter henne och att de ramlat av misstag när han tog tag i henne.

Händelserna har inträffat på olika orter i och utanför landskapet. Under en period av förhållandet bodde paret tillsammans.

Läs även: Söderhamnsman knäckte revbenen på sin fru

Mer läsning

Annons