Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma döms för misshandel med bandyklubba

Kvinnan döms för att ha tagit till våld mot sitt barn flera gånger.

Annons

Det var när pojken slog sitt syskon med bandyklubban som mamman i Nordanstig såg rött. Under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt berättade hon själv hur hon tände till. Hon tänkte att sonen, som är i lågstadieåldern, skulle få känna hur det var att själv bli slagen med klubban.

Hon jagade pojken, tryckte ner honom i en soffa och daskade klubban i hans stjärt några gånger. Pojken ska inte ha fått några märken av slagen. Händelsen inträffade kring julen 2011.

Mamman har också erkänt att hon vid ett annat tillfälle har daskat pojken i baken med en plasttoffel. En annan gång tryckte hon ner honom på golvet och slog honom med öppen hand i baken.

Hudiksvalls tingsrätt skriver i domen att mamman har berättat att hon har varit pressad och att pojken inte har varit lätt att handskas med. Trots det är det inte försvarbart att ta till våld, konstaterar domstolen.

Mamman döms för misshandeln mot pojken. Hon döms också för att ha hotat ett annat av barnen i familjen att hon skulle misshandla barnet och syskonen.

Hudiksvalls tingsrätt dömer henne till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst, alltså obetalt arbete. Hon ska betala 10 000 kronor i skadestånd till den misshandlade pojken.

Mer läsning

Annons