Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Machetemannen erkänner attack

33-åringen som kapade en skolbuss i Harmånger med en machete har erkänt att han samma dag högg ner en kvinna i Sundsvall.

Annons

Den 15 mars i år högg en 33-årig man en kvinna i ansiktet med en machete utanför Sundsvalls sjukhus. Han hotade även hennes kollega.

Han kapade sedan en minibuss med elever i Harmånger och knivskar en hund innan han kunde gripas av polis i Silja strax norr om Hudiksvall.

Mannen häktades misstänkt för mordförsök, rån, djurplågeri, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Han flyttades från häktet i Hudiksvall till rättspsyk i Sundsvall. Där isolerades han senare att ha attackerat personal med ett bordsben.

Nu rapporterar Sundsvalls tidning att mannen vid ett förhör under torsdagen erkände attacken på kvinnan utanför Sundsvalls sjukhus.

– Vid förhöret har han börjat berätta om händelsen i Sundsvall. Han säger att han suttit och väntat på en annan person. När den personen inte kom har han gett sig på kvinnan i stället, säger åklagaren Mikael Dahlberg till st.nu.

Åklagaren säger att erkännandet är av stor betydelse och att han kommer att lämna in en stämningsansökan mot mannen senast den 23 maj. Rättegång bör kunna hållas i mitten av juni.

Mer läsning

Annons