Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M hoppas kunna sänka skatten

/
  • Bengt Alm, Kajsa Gladh, Jens Bergqvist och Karl-Gustav Kjellin hoppas på att Nordanstig ska vara fortsatt alliansstyrt efter valet.

Moderaterna i Nordanstig hoppas kunna sänka kommunalskatten nästa mandatperiod. Men bara om ekonomin kan hållas i balans och det visar plus på kontot.

Annons

– Vi sänker inte skatten om vi till exempel måste lägga ned två äldreboenden, säger Bengt Alm.

– Det krävs större tillväxt i kommunen för att vi ska kunna sänka skatten, men vi hoppas att vi kan göra det under nästa mandatperiod, säger Karl-Gustav Kjellin.

Moderaterna presenterar två listor i kommunvalet i Nordanstig till den kommande mandatperioden.

– Vi försöker oss på en föryngring inom partiet. Vi hoppas också kunna locka till oss yngre väljare på det här sättet, det kan vara lättare att nå fram i fall man har samma verklighetsbild, säger Kajsa Gladh.

Men partiet är överens inom de politiska frågorna och lägger fram ett gemensamt valprogram. Enligt partiet är bland det viktigaste att öka tillväxten och att ha sunda finanser.

– Det är en förutsättning för allting annat i kommunen, säger Karl-Gustav Kjellin.

– Vi behöver öka inflyttningen. Det vill vi bland annat göra genom att erbjuda attraktiva tomter att bygga hus på. Och det säger sig självt att vi vill erbjuda strandnära tomter och vi ska inte glömma bort våra insjöar då, säger Bengt Alm.

– Det viktigaste är att vi får behålla ett alliansstyre i kommunen. Det krävs för att vi ska kunna fortsätta ha ekonomin i balans, säger Karl-Gustav Kjellin.

Moderaterna vill även skapa en bättre skola för eleverna.

– Nu har vi beslutat om att ha en högstadieskola och nu finns det möjligheter att satsa. Vi har möjlighet att skapa olika inriktningar och vi ska utveckla de lokaler och resurser som redan finns, säger Jens Bergqvist.

Jens Bergqvist berättar att partiet gärna vill se olika inriktningar inom skolan, både teoretiska och praktiska.

– Vi skulle till exempel kunna ja ridinriktning i Gnarp, alpint i Hassela och musikinriktning i Bergsjö. De som har det svårt i skolan ska få all hjälp de kan få. Men det är viktigt att även duktiga elever får nya utmaningar.

Partiet vill bland annat ha fler kolonilotter i kommunen, öka kulturstödet och utöka möjligheterna till dagspendling både söderut och norrut.

Moderaterna vill fortsätta uppmuntra valfriheten inom äldreomsorgen och även inom barnomsorgen.

– Vi vill uppmuntra folk att starta egna företag, man ska kunna ta över hela eller delar av verksamheten, säger Bengt Alm.

– Vi måste ha möjlighet att se till individerna på äldreboendena också, säger Kajsa Gladh.

– Valfriheten är det viktigaste. Finns det konkurrens så höjs även den lägsta nivån, säger Jens Bergqvist.

Mer läsning

Annons