Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckligt slut för Pontus

/
  • I Åsnorrbodarna vid gränsen till Västernorrlands län har Pontus fått ett bra hem där han snart kan springa fritt i naturen. Innan han kan göra det vill Ewa och Torbjörn Bergqvist ha honom i koppel ett tag så att han lär känna omgivningarna.
  • Polisen ville avliva den unga hittehunden Pontus eftersom han vid inhämtandet visade ett aggressivt beteende. Efter bland annat ett psyktest visade det sig att beteendet förmodligen berodde på den rådande situationen. Idag har han fått ett nytt hem hos Ewa och Torbjörn Bergqvist.
  • Hittehunden fick det nya namnet Pontus av de nya ägarna. Än så länge lyssnar han inte till namnet men husse, Torbjörn Bergqvist hoppas att han snart kommer att göra det.
  • Pontus är lekfull och social och de nya ägarna upptäcker hela tiden nya sidor hos jycken. Husse Torbjörn Bergqvist tycker att det syns att Pontus haft en ägare förut eftersom han är så väluppfostrad.

Hittehunden Pontus var nära att bli avlivad efter att polisen i Västernorrland hittat honom i Krigsbyn, nära gränsen till Härnösand. Efter att fallet uppmärksammats i media kom många protester från allmänheten. Hunden klarade sig med livet i behåll och idag bor han hos Ewa och Torbjörn Bergqvist i Åsnorrbodarna.

Annons

Livet hade kunnat bli mycket kort för den unga hunden som hittades i Krigsbyn den 22 juli i år. Hunden som idag heter Pontus hade strukit omkring i området under en tid innan polisen hämtade den. Då befann den sig vid en hundgård där det fanns en löptik och reste ragg och morrade då polisen Västernorrland skulle försöka hämta in honom. Polisen lyckades tillslut få tag på hunden genom att locka den med en bit korv.

På grund av det dåliga beteende som hunden visat polisen så bestämdes det att han skulle avlivas om inte ägarna hade hört av sig till polisen inom ett par dagar.

Idag bor Pontus hos Ewa och Torbjörn Bergqvist i Åsnorrbodarna. Pontus är en glad, pigg och nyfiken hund och det syns att han redan gjort sig hemmastadd hos familjen. Torbjörn Bergqvist menar att det nog inte var så konstigt att han betedde sig så som han gjorde mot polisen då det var en löptik i närheten.

– Det finns inget ont i den här hunden, i besiktningsrapporten från veterinären framgick det också att alla tester var utan anmärkningar, säger Torbjörn Bergqvist.

Mer läsning

Annons