Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Londonsuccé till Mellanfjärden: "Det är en kvalitetskomedi"

/
  • Figge Norling, Fredrik Hallgren, Tomas Åhnstrand, Annie Lundin och Martin Redhe Nord spelar på Mellanfjärdens scen i sommar.

Det blir fransk komedi i Mellanfjärden i sommar. När The Painkiller sätts upp innebär det också att pjäsen får svensk premiär.

Annons

Under våren har The Painkiller, eller L'Emmerdeur som den heter på originalspråket, spelat för fulla hus i London. När den nu översatts av Johan Svangren, tillika produktionens regissör, blir det Sverigepremiär på scenen i Mellanfjärden den 5 augusti.

– Det här är en kvalitetskomedi, med ett bra manus. Vi har två hotellrum, en dörr emellan och det händer drastiska saker som framställs på ett komiskt sätt, säger Eva Eriksson Brusell, engagerad i Mellanfjärdens teater.

Under 24 år har Mellanfjärden teater själva producerat och satt upp sin sommarteater, som brukar dra cirka 4 000 besökare.

– Vi anlitar proffsskådespelare som kan sitt yrke, och det i kombination med sol och sommar och en bit mat gör att konceptet är omtyckt tror jag, säger Eva Eriksson Brusell.

Pjäsen spelas torsdag till söndag 5–28 augusti.

Mer läsning

Annons