Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lerigt på westerntävling

/
  • Alexandra Rahm från Forsa ger hästen Philip Philur en välförtjänt puss efter att de tävlat tillsammans.
  • Det var inte så lätt för ryttarna att hålla sig och hästarna fina eftersom marken hade förvandlats till lera i det regniga väder som varit.
  • Norrlands största westerntävling i Vattlång på lördagen lockade 60 ekipage. Lars Åström tävlade i reining en gren som är den största inom westernridning. Här visar man vad hästen kan.
  • Rosa glansig skjorta, glittrig krage och glittrigt skärp. Det är viktigt att se bra ut när det är tävling, tycker Jessica Björkman från Bjuråker.
  • Sanna Hedberg från Bergsjö tävlade och kom på fjärde plats med sin häst som är ett Quartersto. Sanna har bara haft hästen i två månader men tävlar redan.

Cowboyboots, hattar och skjortor, ja på westerntävlingen i Vattlång i helgen hade de tävlande tänkt på allt. Under två dagar tävlade ryttare och hästar.

Annons

Westernridningen har anor i vilda västerns cowboys och det syntes tydligt då det var dags för tävling i Vattlång i helgen. 60 ekipage var anmälda till tävlingen som är Norrlands största.

Arrangemanget anordnas privat av Lars Åström och Regina Schönborg på deras hästgård i Vattlång och tävlingen har gamla traditioner. Det här året var det fjortonde året.

– Vi anordnar det här för att försöka få igång intresset för sporten, säger Lars Åström.

Quarterhästar är den vanligaste hästen när det gäller westernridning men det går med alla raser.

– Domarna vill se en avslappnad men pigg häst på slak tygel och enhandsfattning. De bedömer smidighet och villighet hos hästen och det kan vara svårt att få det att se snyggt ut.

Hel och ren är det som gäller för deltagarna och hästarna, men det var inte det lättaste då marken var blöt efter allt regn.

Jessica Björkman från Bjuråker hade dagen till ära valt färgen rosa som genomgående färg på både hästen och sig själv. Hennes skärp glimmade av små glasdiamanter och även hennes skjorta som gick i rosa och som matchade hästens band som bundits runt flätorna.

– Jag tycker om att glimma lite, säger hon. Att ha snygga kläder på tävlingarna är viktigt för mig.

Sanna Hedberg från Bergsjö står startklar utanför ridhuset. Hon ska snart in och rida med sin häst som är ett quartersto som hon bara haft i två månader.

– Gemenskapen och kommunikationen med hästen är det bästa med den här typen av ridning, säger hon.

Mer läsning

Annons