Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Nordanstigs manskör på inspirationsresa

/

Lördag 3 april äntrade 17 korister från Nordanstigs manskör tillsammans med 13 respektive en inhyrd buss med chauffören Kjell Flodin för en resa till Lindesberg.

Annons

Där väntade, efter fikastopp och shopping i Avesta, inkvartering i stugby, och på eftermiddagen Manskören Harmonis Caprice. Den gavs i idrottshallen Lindesberg Arena med plats för c:a 1750! åskådare. Där genomfördes två slutsålda föreställningar denna dag. Gästartist Charlotte Perrelli och hemlig gäst Idol-Martin, som heter Almgren i efternamn och har varit medlem i kören Harmoni ett antal år.

På kvällen dukades en kall grillbuffé upp i golfrestaurangen och NMK:s sångare bjöd sina medföljande damer på ett antal mer eller mindre smäktande sångnummer. Även bland damerna visade det sig finnas gott om musikalisk talang. Tillräckligt för en hellyckad kväll. 

På söndag eftermiddag landade bussen åter i Hudiksvall, Ilsbo och Bergsjö. Syftet med resan var att skaffa inspiration inför Nordanstigs manskörs kommande Capricer. Närmast bjuder vi in till Bergsjögården tillsammans med de två ohemliga gästartisterna Ingela Söderlund och Cia Olsson. Ett antal trevliga överraskningar kan utlovas! En vecka senare på Valborgsmässoafton kommer manskören att höras vid Måsen i Stocka och vid Strömsbruks IP efter uppsjungning och framträdande på Hagängsgården i Harmånger.

Börje Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons