Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Berndt Persson visade naturfilm i Sågtäkten

/

Det finns stunder där samspelet mellan människor och djur blir så fantastiskt, och en som verkligen kan spegla detta är filmaren Berndt Persson. Det var filmkväll i Sågtäktens Bygdegård.

Annons

Sparvugglan och dess vänner, var namnet på kvällens första film som Nöjeskommittén välkommande till, och uttryckte glädje över att så många hade kommit.

Ett alldeles särskilt välkommen till Berndt, som Nöjeskommittén haft förmånen att få välkomna många år i rad.

Berndt började med att berätta om filmen och deltagarna fick se sparvugglan och många av dess vänner, i en fantastisk natur som vi har runt omkring oss.

Frågan är, stannar vi till och ser allt detta vackra som vi har, så nära intill? En berättigad fråga i ett samhälle, där snabbhetskulturen råder och allt ska gå så fort!

Det behövs sannerligen stunder för att få slå sig till ro.

Publiken fick också glädjen att se Sågtäktens egen kattuggla och dess unge som tog sig ut ur holken, färdig att ge sig ut på egna äventyr.

Efter kaffe och hembakt bröd visades filmen om Ludde i Vallsta, som bodde i sin koja i skogen i 60 år och som både berättade och sjöng många visor. Att leva i sin koja med skogens djur som sällskap, det var livskvalité för Ludde.

Berndt fick varma applåder och en bukett blommor som ett stort tack för en minnesrik kväll och visst är det så, att vi i Sågtäkten, redan börjat lyssna in om kattugglan är tillbaka igen, för den är sannerligen välkommen i år igen.

Nöjeskommittén framförde också ett varmt tack till alla besökare och välkomnade varmt tillbaka till vårens olika program, nu närmast Semlor och kaffe, Musikcafé med Mats Skog Musikanterna, Påskmarknad och Mitt livs resa, bilder från Grönland.

Målet för Nöjeskommitténs verksamhet är att Bygdegården ska vara en mötesplats, för de många människorna.

Vi lämnade Bygdegården efter en fin kväll i gemenskap, mörkret hade lagts sig och var det inte något som hoade över byn, eller?

Elsie Bäcklund Sandberg

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons