Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Björling invigde Björlingpaviljongen

/
  • Jussi Björlings son Lars invigde Björlingpaviljongen. Kjell Flodin i föreningen Strömfacklan, som har drivit projektet, var glad denna dag. För den musikaliska inramningen stod Ströms Bruksorkester och Nordanstigs manskör.
  • Kjell Flodin, föreningen Strömfacklan, välkomnade de många besökarna till invigningen av Björlingpaviljongen. Ströms Bruksorkester spelade.
  • Nordanstigs manskör underhöll med sång.

Det blev dubbelt firande i Strömsbruk i lördags. Samtidigt som man firade Nationaldagen var det dags för invigningen av Björlingpaviljongen. Lars Björling, Jussi Björlings son, var på plats för att officiellt inviga musikpaviljongen i Herrgårdsparken.

Annons

– Jag känner en stor glädje och inte så lite stolthet, det är hedrande att få inviga den här magnifika paviljongen, sade Lars Björling.

Han berättade att den Björlingska sagan började i Strömsbruk. Jussi Björlings far David föddes i byn och blev senare sångare. Han fick tre söner, Jussi föddes 1911, och så småningom bildades Björlingkvartetten. Jussi blev en av de främsta artisterna i världen, men likväl var han en folkkär svensk, betonar Lars Björling.

Nu påminner Björlingpaviljongen om denna saga, tack vare föreningen Strömfacklan som lade ner mycket ideellt arbete på projektet.

Mer läsning

Annons