Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarteamet börjar bli samspelt

/
  • I två dagar har man haft en kick off i Franshammar. Fr.v Anna-Maria Karlsson, Ulf Wrangstål, Eivor Kjellberg, Isak Björklund, Lars Elveroski och Hasse B Andersson.
  • Lars Elveroski har satt sig bakom kaggarna igen.  Tar sig åter an uppgiften att få fram unga duktiga trumslagare.

Musikverkstadens premiärbesättning är formerad och snart samspelt.
Eleverna strömmar till i början av nästa månad.
– Då kör vi så det ryker, säger gitarrpedagogen Ulf Wrangstål, känd musiklärarprofil från Harmånger.

Annons

Övergången från den kommunala musikskolan till musikverkstaden är mjuk. De 130 redan anmälda eleverna möter flera bekanta ansikten. Cello - och pianoläraren Anna-Maria Karlsson ingår i teamet på deltid liksom slagverkaren Lars Elveroski. Båda sas upp från sina kommunala tjänster. Under uppsägningstiden är de överslussade till projektet.

Studieförbundet Bilda driver det treåriga undervisningsprojektet i nära samarbete med Nordanstigs kommun, som finaniserar en heltidstjänst. Den delas av Ulf Wrangstål och nyutexaminerade musikläraren Isak Björklund från Färila , som har fiol som huvudinstrument.

In i verkstaden stiger också Hasse B Andersson, bördig från Harmånger, för att odla den ädla sångkonsten över ett brett register, från solosång till kör. Tillsammans med dansen, som introduceras senare, blir det musikverkstadens nytillskott.

– Femton personer sökte timanställning. Vi valde att rekrytera lokalt, förklarar teamledaren Eivor Kjellberg och kan inte se någon vits med att gå över ån efter vatten, när kompetens hittas i grannskapet.

Mer läsning

Annons