Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare vill starta friskola

/
  • Henry Arousell och Marcus Karlsson tror att en friskola skulle tillföra mycket positivt.

Höstterminen 2011 kan en friskola från förskolan upp till årskurs 6 starta i Bergsjö. En grupp pedagoger vill starta Växaskolan, för att öka tryggheten för lärarna, eleverna och föräldrarna.

Annons

– Många av oss har haft de här tankarna under flera år och nu går vi samman och gör slag i saken, säger Marcus Karlsson som är en av de fem pedagogerna som kommer lämna in en ansökan om friskola till Skolinspektionen.

– Jag tror att en lärarstyrd friskola kan fungera mycket bra. Det är lärarna som har kunskapen och det är de som vet hur en skola fungerar, säger Henry Arousell, som är entreprenör och är med i friskolearbetet.

Bakgrunden till att starta en friskola kommer från ett visst missnöje med den kommunala skolan.

– Det dras ned inom skolan och det läggs ner skolor runt om i byarna. Det saknas en trygghet, säger Henry Arousell.

– Vi har själva barn i skolåldern och det behövs en trygghet som inte finns idag. Det skärs ned inom lärarkåren och direktiv ändras med jämna mellanrum, säger Marcus Karlsson.

– Det handlar om vår framtid, barnen, därför måste vi själva agera om det är något som vi är missnöjda med. Vi vill ge möjlighet att slippa flytta mellan skolorna och att det finns en långsiktig planering redan när man börjar årskurs ett, säger Henry Arousell.

Mer läsning

Annons