Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylaren sköts sönder av rånarna

/

Polisen har hittat rester av kläder och skor i rånarnas flyktbil.

- Jag antar att de har bränt allt de hade på sig., så uppenbart är de inga duvungar, säger spaningsledare Sune Nordh.

Annons

Polisen har ännu inte gripit någon person misstänkt för rånet och skottlossningen mot familjen Häggs i onsdags kväll. Men vid Hudiksvallspolisen är man optimistiska och tror att gärningsmännen kommer att kunna gripas så småningom.

- Vi har några misstankar åt ett specifikt håll. Men jag kan av utredningstekniska skäl inte säga vad det är, säger Sune Nordh.

Han kan däremot berätta att polisen gjort en mängd beslag från brottsplatsen, efter rånarnas flyktväg och vid den plats där den utbrända flyktbilen hittades.

- Vi tror oss ha både fingeravtryck och dna-spår, både från huset och från området vid den utbrända bilen. Vi har också en hel del beslag och har fått lite uppgifter som gör att vi kan jobba vidare med det här. Vi tror att det här kommer att få ett bra resultat, säger spaningsledare Sune Nordh.

Polisen har också hittat kulor efter att rånarna sköt mot Niklas Hägg. Både i bilen och i vägbanan på de platser där det har varit skottlossning. Kulorna är ammunition som används i pistoler och i automatvapen och polisen har ännu ingen uppfattning om vilket vapen som använts.

Det finns inget tydligt signalement på de tre rånare som under onsdagskvällen trängde sig in i familjen Häggs bostad i Vattlång. Lennart Hägg uppskattar att de tre rånarna är mellan 20 och 30 år gamla. De talade utan brytning. Rånarna hade pistoler, en utav dem med ett stort magasin. Vid något tillfälle föll magasinet i golvet så att kulorna spreds på golvet. Lennart Hägg berättar att en av rånarna då böjde sig ner och samlade helt sonika ihop kulorna berättar Lennart Hägg. Han tycker att rånarna uppträdde lugnt.

- De var inte våldsamma på något sätt. De var varken hårdhänta eller skrek och höll på. En gång försökte jag lyfta på huvudet när jag låg ner på golvet och då sa en av rånarna "ligg ner, ligg ner". Men han var inte aggressiv. Förutom att de sköt mot sonen uppträdde de lämpligt, säger Lennart Hägg.

Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och bedömer att rånarna har gjort sig skyldiga till grovt rån och till mordförsök. Nu efterlyser de vittnen som kan ha gjort olika iakttagelser.

- Rånarna har antagligen befunnit sig utanför familjens hus under tid och under själva rånet kan ytterligare en person ha väntat ute i bilen, en Audi A4. Rånarna åkte sedan från Vattlång vid 22.20 och bilen hittades vid midnatt. Vi vill komma i kontakt med alla som kan ha sett något, säger Sune Nordh.

Mer läsning

Annons