Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnmon sålt – produktionen flyttas

/
  • Mikael Perman, vd för Kvarnmon Group, och Patrik Jonsson, vd för Termoregulator i Motala som har köpt Kvarnmon.

Kvarnmon Group har sålts till företaget Termoregulator i Motala. Produktionen kommer att flyttas dit, vilket innebär att åtta anställda hos Kvarnmon Hydraulics i Jättendal kan förlora sina jobb om de inte väljer att flytta med.

Annons

I veckan slutfördes förvärvet och Kvarnmon Group blir dotterbolag till Termoregulator som i sin tur är ett dotterbolag till börsnoterade Capilon AB.

– Vi fick ett erbjudande av ett företag med mycket större resurser. Vi behöver en starkare kapitalbas för att utveckla nya produkter, säger Mikael Perman, som tillsammans med Svetlana Perman äger och driver Kvarnmon Group.

Kvarnmon Group består av två affärsområden, Kvarnmon Hydraulics i Jättendal och Ergotronic i Färila, med totalt 20 anställda. Förvärvet innebär att produktionen i Jättendal kommer att flyttas till Motala.

De anställda kommer att få ett erbjudande att följa med till Motala i någon form, men det ser inte ut som om det är någon som nappar på erbjudandet. Många har familj i Nordanstig och vill stanna kvar.

– Det kommer som en smärre chock för oss allihopa, säger Anders Engberg, Metalls lokala kontaktombud. Jag vet inte om några följer med, men det är tveksamt.

Kvarnmon Hydraulics är en stor arbetsgivare i en liten ort som Jättendal som drabbas hårt av flytten.

Mer läsning

Annons