Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalité i gemensam skola

Annons

Kvalitén ska höjas i ett framtida gemensamt högstadium i Bergsjö. I går hölls den första träffen för rektorer, lärare och personal från Mittuniversitet som kommer att bistå med kunskap i arbetet.

– Vi ska ta reda på vad våra högstadier i dag består av och hur vi vill att den framtida skolan ska se ut, säger Eva Klang, rektor på Backens skola.

All personal på skolorna har fått skriva ett brev och berättat vad de tycker är bra med skolan, vad man kan ta med sig in i en gemensam skola och hur framtidsvisionen ser ut.

– Även de föräldrar och elever som vill kommer att få lämna in sina synpunkter. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga i det här arbetet, säger John-Martin Forsman, rektor på Bergsjö skola.

– Vi ska gå på djupet och se hur vi kan få den bästa möjliga skolan, säger Eva Klang.

Kommunen kommer att få hjälp av Mittuniversitet att sammanställa breven och göra en analys av svaren. I början av juni kommer en rapport om framtidens skola att vara klar.

– Nu pågår arbetet med att sammanföra eleverna från de båda skolorna så de får möjlighet att lära känna varandra. Det är viktigt att eleverna får bilda sig en egen uppfattning, säger Eva Klang.

Diskussionerna kring beslutet om ett gemensamt högstadium är många. Men arbetet för att få en sådan hög kvalité som möjligt i en gemensam skola kommer att fortgå.

– Jag har mitt uppdrag att rätta mig efter. Oavsett vad som händer med högstadiefrågan kommer vi att få en väldigt bra grund att stå på i vårt fortsatta arbete med kvalitén, säger Eva Klang.

Mer läsning

Annons