Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturstjärnan skapar mötesplats

Kulturstjärnan söker bidrag för att rusta upp en lokal där småbarnsföräldrar ska kunna träffas och knyta kontakter.

Annons

– Vi vill bedriva dagverksamhet och samarbeta med kyrkan om det är möjligt, säger Camilla Karlsson från Kulturstjärnan.

I bottenplanet på ICA i centrala Gnarp driver den ideella föreningen Kulturstjärnan barn- och ungdomsverksamhet sedan ett antal år tillbaka. Kulturstjärnan arbetar mycket med att stärka barn och ungdomars självkänsla. Föreningen förespråkar även en drogfri policy.

Nu har föreningen fått en förfrågan från flera nyblivna småbarnsföräldrar i Gnarp om att skapa en mötesplats så att de kan få en möjlighet att träffa andra i samma situation.

– Många av de här föräldrarna har inte körkort eller bil och de kan inte ta sig någonstans. Sen finns det heller ingen plats i Gnarp där de kan träffas, säger Camilla Karlsson, kassör i Kulturstjärnan.

I sommar har Kulturstjärnan renoverat caféet och för att kunna genomdriva projektet kallat Unga kultisar, behöver Kulturstjärnan renovera en del av lokalen och iordningsställa den för barnverksamhet. De vill köpa in ribbstolar och lägga in mjuka mattor för bebisgympa bland annat.

Under onsdagskvällen var det styrelsemöte där Kulturstjärnan planerade inför den kommande hösten och där de gick igenom de olika projekten.

Mer läsning

Annons