Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturstig invigd i Sörfjärden

/
  • En av dem som sett till att Kulturstigen blivit verklighet, Bertil Sundin från Gnarps Hembygdsförening, guidade de första besökarna runt. Här vid torget i Sörfjärden.

Efter nästan två års arbete var det igår äntligen dags för Sven Norman, Bäling, att, tillsammans med kommunalrådet Monica Olsson (S), inviga den nya Kulturstigen i Sörfjärden.

Annons

Kulturstigen har vuxit fram ur ett studiecirkelsamarbete i Gnarp och tagit många timmar av förberedelser, forskning och rent praktiskt arbete med de 21 kulturhistoriskt intressanta platser som nu har försetts med informationsskyltar.

Ett hundratal nyfikna hade sökt sig till den numera ganska förfallna festplatsen i Sörfjärden för invigningen av den nya Kulturstigen. Efter en svängig konsert med Nordanstigs Durspelare, berättade initiativtagaren Sven Norman om bakgrunden till projektet.

Sommaren 2010 genomförde Sven Norman tre historiska vandringar i byn, och insåg då vilket stort kulturhistoriskt intresse det fanns, inte bara hos honom själv, utan bland många andra med anknytning till Sörfjärden, och bestämde sig för att försöka göra något konkret av detta.

- Vi var nio stycken som bildade en studiecirkel för att forska vidare om byns historia och som fick bidrag från kommunen för att kunna göra i ordning stigen, tillverka skyltar och trycka upp kartor, berättade Sven Norman. Vi hoppas nu naturligtvis att vi med detta kan bidra till att Sörfjärden blir ett intressant besöksmål, som lockar hit fler kulturintresserade turister.

Mer läsning

Annons