Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur i vartenda hörn av Nordanstig: "Hoppas besökarna räcker"

/
  • Mona Ljunglöf hoppas besökarna ska räcka till på lördag då hela Nordanstig tycks ha bokat arrangemang.

Till helgen är det konkurrens om besökarna. Från Årskogen i norr, till Hassela i väster, Sågtäkten i öster och dessutom Bergsjö och Gnarp är kalendern fullbokad.

Annons

Frågan är om någon helg i år har varit eller kommer att vara så fullbokad som tredje helgen i mars. På dagen hålls påskmarknad i Sågtäktens bygdegård och Kulturstjärnan i Gnarp har barnteater, dessutom är det angeltävling på Hasselasjön, där det i fjol var 25-årsjubileum . Och kvällen ser ut att bli lika fullbokad, i Årskogen är det storseans, i Bergsjö kyrka bjuder på Earth Hourkonsert och i Hasselagården är det showtime.

Mona Ljunglöf, Hasselagården, tror du ni får några besökare?

– Vi hoppas ju att besökarna räcker till alla. I fjol när Cia Olsson och Ulrika Beijer var här blev det nästan fullsatt. Men det är mycket den dagen. Här i Hassela är det en heldag med minimässa på Ski Resort också. Men Cia Olsson härstammar från Hassela, så vi gillar henne här – hon är så otroligt rolig! Hon var konferencier på Hasselagården när vi firade nationaldag också förra året, mycket uppskattat.

Ni har program på söndagen i Hasselagården också?

– Ja, musikkafé med Bengt Nord, Karl-Erik Duvenberg, Ingvar Bergqvist med flera, och så har vi en hemlig gäst.

Var gör ni mer i föreningen Hasselagården i år?

– Vi började året med en mycket uppskattad tacokväll, nu kommer detta, och så blir det en teater i april. Och, förstås: nationaldagsfirande i Hassela den 6 juni.

Blir det fullsatt någon gång?

Nationaldagsfirandet var verkligen en succé , i år ska vi göra det ännu större och ännu bättre än i fjol. För vi måste ju visa att det finns massor av kultur i Nordanstig, i alla fall i Hassela.

Mer läsning

Annons