Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulinarisk färdbok om Kustvägen

/
  • Lagom till sommarturismen rullar igång på allvar på Kustvägen kommer en läcker, informativ och säkert efterlängtad resehandbok. Tommy Brusell, eldsjäl i föreningen och i Mellanfjärden, kan kosta på sig att vara lite stolt.
  • Nyfångad strömming ur Bottenhavet. Kan ett fiskeläge längs kustvägen illisteras bättre ?

Från ett idylliskt fiskeläge i söder till ett välbevarat industriminne i norr. På en resa mellan Mellanfjärden och Svartvik ligger smultronställena och de kulinariska upplevelserna på rad
Lagom till högsäsongen 2010 presenteras en inspirerande och vackert illustrerad bok om Kustvägen.

Annons

Bakom utgivningen står Kustvägens ekonomiska föreningen, som därmed genomfört en av sina största satsningar sedan bildandet 2007.

Initiativtagarna bestämde sig för att skapa en kombination av resehandbok och kokbok. Åtta pärlor längs den kustnära sträckan har fått var sitt kapitel rikligt garnerat med sommardoftande bilder. Varje avsnitt avslutas med recept på lokala specialiteter sprungna ur de näringsställen som kantar Kustvägen.

– Här ligger hela åtta stycken fullskaliga restauranger. Ingen behöver färdas hungrig, säger Tommy Brusell, ordförande i Kustvägens ekonomiska förening.

Det har tagit nästan exakt ett år från beslutet att trycka en bok om Kustvägen fram till dags dato när den 63 sidor tjocka boken ska distribueras ut.

Mer läsning

Annons