Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KS akuträddar Röstabadet

/

Sedan länsstyrelsen sagt nej till att anslå pengar till Röstabadets rustning, riskerades badsommaren i Harmånger. Nu gör KS akututryckning.

Annons

Kommunstyrelsen, KS, beviljade i fjol 333 900 i utvecklingsmedel till Harmångers IF, till reparation och ny reningsanläggning. Föreningen sökte medfinansiering med 348 790 från länsstyrelsen, till pelletspanna, men fick avslag

Uppvärmningsfrågan löses tillfälligt med en kraftig luftvärmepump, men på grund av uteblivna länsstyrelsepengar fick heller inte KS-medel betalas ut.

Men, för att hinna slutföras innan skolavslutningen inleddes installationen av reningsanläggningen innan beskedet från länsstyrelsen, och det stod klart att finansiering saknades. Föreningssamordnare Ulf Sundblad, som tar på sig ansvaret för att bygget påbörjats, vände sig omedelbart till KS.

– Det är väldigt olyckligt när man sätter igång med arbetet innan man fått medfinansiering beviljad, förklarar Monica Olsson, (S), ordförande i KS som beslutade bevilja ansökan då föreningen nu sökte en lägre summa, 277 775 kronor, och gör större del av arbetet själva.

– Det här är ju ett specialfall, och vi diskuterade mycket i KS innan vi tog beslutet. Det är jättebra att man gör i ordning Röstabadet för alla kommuninvånares skull. Dessutom är det bra för campingen och turismen, eftersom det ligger alldeles intill E4.

Mer läsning

Annons