Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kromen gnistrar i Gnarp i tre dagar

/
 • Anneli Einarsson kom från Indal i sin Buick Electra -69. Hon har varit med på alla bilmöten i Gnarp hittill, och var en av många som ville in på området redan på torsdagen.
 • Erik Larrson, Haddäng, Gnarp, har tre hektiska dagar, men är glad åt alla som jobbar ideellt under Mid Sveden Nat's.
 • Nästan som en tändkulemotor låter en Bolinder Munktell Victor 230, -56. Den stor vid infarten till grönområdet där bilarna finnas - och Hans Betulander får den att hosta när varvtalet dras upp...
 • Denna Dodge Dart GT 66, med matchande husvagn, en SMV -64, har Nisse Ekström från Ljusdal ägt i 10 år. Men jänkare har han kört minst tre gånger så länge.
 • Maria Engberg och hennes pappa Dan har fixat till den här gamla Adria -77:a husvagn efter eget tycke och smak, och under bilträffen bor de i den i stället för att åka hem till Matfors.
 • Från Delsbo hade Carina Kjellin kört till Gnarp med sin Pontiac -39. - Pappa har släpat med mig på bilträffar så länge jag kan minnas - han har haft massor, minst 40 - 50 stycken olika entusiastbilar, så jag har det väl i blodet!
 • Kärra som kärra, eller? Fyraårige Filip Söderlund från Årskogen har inte körkort på cabrioleten där lillebror Lukas, 2 år, åker - men det går bra ändå!
 • Bilar, bilar, bilar. Och bilar. Och kromen gnistrar inte bara i nosen, utan även i bakvagnen, som på denna Ford LTD -68.
 • Jimmy Ohlsson hade kopplat sin SMV - 67 till Dodge Corvette 59:an och rullat från Bergsjö till Gnarp. Carina Stark - en av många som jobbar ideellt under bilmötet - sålde inträdesbiljett.
 • Elin och Ida Kusendal, 12 och 9 år gamla, har åkt entusiastbil sedan de satt i barnstol!
 • Ulf och Marie Kusendal från Kvisselby äger flera bilar. Till Gnarp kom de med sin Cadillac Coupé -56, som från sänkt läge kan höjas hela 22 cm.

Redan på torsdagskvällen rullade entusiastbilarna över bron till det åttonde Mid Sweden Nat's, alldeles intill E4 i Gnarp. Fram till och med lördag pågår årets bilträff.

Annons

I tre dagar samlas hundratals bilintresserade, med eller utan bil, till bilträff. I gröngräset i Gnarp står de, klassikerna från 1930 - 1990 tal, och deras ägare, vissa med familjer, hundar eller bara kompisar, har kört hit för att uppleva cruising, musik och för att träffa gamla och nya vänner.

– Det blir bara fler och fler bilar för varje år. Just nu är entusiastbilar väldigt i ropet, och många bygger familjen kring sin hobby, berättar Midsweden Rebel's ordförande Erik Larsson.

Sedan i julas har han och de övriga fyra styrelseledamöterna jobbat med årets bilträff, och på programmet står både godisregn, tipspromenad och bilbedömningen på lördag. Dessutom blir det musik. Torsdag: Bullet Proof, fredag: Rocky Mountain, och lördag: Småstadsliv och Blue Steel.

Första året kom 200, i fjol 600, med bra väder på lördag kan det säkert bli ännu fler, hoppas Erik Larsson.

– Och det bästa är ju att så många här i Gnarp och i byarna omkring ställer upp för oss - här är minst 50-60 personer som jobbar ideellt!

Kort sagt - det är bäddat för kromgnistrande kulturupplevelser i Gnarp i helgen!

Mer läsning

Annons