Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult tas in i Nordanstig för att färdigställa översiktsplanen då stadsarkitekten slutar

/
  • Nu lägger kommunen om kurs ifråga om löner på nyckelboster, berättar ledningsutskottets ordförande, Stig Eng, (C).

Nordanstig är inne i ett omfattande utvecklingsskede och får inte tappa tempo. Därför kommer en konsult att ta över översiktsplanearbetet.

Annons

Läs även: Hon blir ny stadsarkitekt i Hudiksvall . och om det svåra beslutet för stadsarkiktet Christina Englund.

Såväl Stig Eng, (C), ordförande i ledningsutskottet, som tf chef på kommunledningskontoret, Thord Wannberg – som en gång rekryterat Christina Englund – är eniga:

– Hon har gjort ett fantastiskt, gediget arbete. Det känns vemodigt att hon lämnar oss, säger de båda, men betonar att de är tacksamma för de år hon jobbat i Nordanstig och önskar lycka till när hon nu går vidare.

Det är mycket på gång: Nybyggnation i allmännyttan, strukturförändring i äldreomsorgen mot ett enda särskilt äldreboende, ny dragning av E4, ny näringslivsstrategi, översiktsplan med mera, klarar ni detta?

– I tid var det oturligt att hon slutar just nu. Det är många förändringar på gång och många vakanser. Vi får ta in en konsult för att klara översiktsplanearbetet, säger Thord Wannberg, själv inne på tidsbegränsat förordnande. Han efterfrågar kraftfull politisk prioritering.

På kort tid har Mona Franzén Lundin, David Lindqvist och nu Thord Wannberg hanterat kommunledningsfrågor.

Läs även om turbulensen kring chefsposterna i Nordanstigs kommunhus .

Nu ska chefskapet delas upp: samhällsbyggnadschef på ena delen – förhandlingar, avtal och troligen näringsliv på ännu en chef. Stig Eng medger att kontinuiteten bör bli bättre, och hoppas den nya lösningen ska fungera, men han befarar att rekryteringen kan bli tuff:

– För en liten kommun är det svårt, vi har varit plantskola där andra aktörer plockar våra medarbetare. Men i budget 2017 avsätts alla löneposter på ett konto. Det möjliggör lönejusteringar på vissa nyckelposter. Sen handlar det om bra arbetsmiljöpolitik. Vi måste vara vaksamma så att medarbetare har en dräglig arbetssituation, att inte för många ärenden hamnar på en enda person.

Mer läsning

Annons