Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen handikappanpassas

/
  • Totalt är 1,5 miljon kronor avsatta för att handikappanpassa kommunens lokaler. Ett viktigt arbete anser kommunalrådet Stig Eng.

En genomgång av kommunala fastigheter visar att det finns många brister när det gäller handikappanpassning. 500 000 kronor är avsatta för att påbörja åtgärdsarbetet i år.

Annons

Kommunen är enligt lag skyldig att se till att alla kommunala lokaler är tillgängliga även för handikappade. En inventering har gjorts av samtliga kommunala fastigheter i kommunen, till exempel; skolor, äldreboenden och kommunhuset. Flera brister har påpekats som måste åtgärdas.

– Det är ett viktigt arbete och vi får börja beta av åtgärdslistan på en gång, säger Stig Eng (C), kommunalråd.

500 000 kronor är avsatta i årets budget för att handikappanpassa kommunala lokaler. Nästa år fördubblas åtgärdspengarna till en miljon kronor.

– En del saker är väldigt enkla att åtgärda och kräver inte så stora resurser. Men det kommer att ta tid och vi kommer inte hinna klart med åtgärdslistan i år, säger Stig Eng.

Exempel på brister i handikappanpassning är saknad av handikapp parkering, utomhusramper och handikapptoaletter som inte är rätt utformade. I många lokaler har synskadade glömts bort och lokalerna är inte anpassade efter deras behov.

En åtgärdsplan är skickad till fastighetsägaren som kommer att påbörja åtgärderna under februari.

 

Mer läsning

Annons