Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ger inte upp

/

– Vi har inte agerat färdigt i den här frågan, säger Stig Eng (C), efter att ha diskuterat situationen för räddningstjänsten i Hassela på kommunstyrelsens möte på torsdagen.

Annons

Norrhälsinge miljö och räddningsnämnd tog i slutet av förra året beslutet att minska bemanningen i Hassela med en man per skift. Anledningen är att nämnden måste minska sina kostnader med 1,2 miljoner kronor. Neddragningen i Hassela är ett beslut som Nordanstigs kommun har svårt att acceptera.

– Det här har väckt en stor diskussion i kommunstyrelsen. Vi kan inte acceptera att kåren inte kommer kunna rökdyka utan att få förstärkning, säger Stig Eng.

Ordförande för nämnden, Bente Sandström (S) och Lennart Juhlin, räddningschef Norrhälsinge räddningstjänst, kommer att bjudas in till nästa möte för kommunstyrelsen. Tanken är att de ska ge svar på ledamöternas frågor.

– Vi måste få en förklaring till hur det här ska fungera. Det är väldigt långt till närmaste räddningstjänst som kan skicka förstärkning när det behövs rökdyka, säger Stig Eng.

Mer läsning

Annons