Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen får bakläxa av Skolinspektionen

Ett år efter avslutad inspektion har Nordanstigs kommun ännu inte säkerställt kvalitetsarbetet inom vuxenutbildningen. Nu kräver Skolinspektionen en plan för detta.

Annons

Skolinspektionen besökte Nordanstigs kommun hösten 2010 för att ta reda på om barn, ungdomar och vuxenstuderande får tillräckliga förutsättningar för att nå de föreskrivna målen.

Åtgärder krävdes och korrespondens följde. Men utredaren på Skolinspektionen ansåg inte att kommunen tillräckligt kunde försäkra att man kommit tillrätta med bristerna. I december i fjol upprättades ett uppföljningsprotokoll där Skolinspektionen begärde svar på fyra frågor:

Man efterlyste en samlad resultatbild över kommunens verksamheter och svar på i vilken grad Nordanstigseleverna når de nationella målen - även skillnader och avvikelser.

Hade nämnden det senaste året beslutat något i direkt syfte att förbättra elevernas måluppfyllelse - i så fall vad?

Följer Nordanstig på kommunnivå upp resultat i de olika verksamheterna?

Och slutligen önskade man få veta hur förvaltningschefen ser till att rektorerna genomför sitt uppdrag utifrån lagstiftningen.

Svaren var inte tillfredsställande och Skolinspektionen finner det anmärkningsvärt att kommunen drygt ett år efter inspektionen fortfarande kan säkra kvaliteten för vuxenutbildningen.

Nu måste Nordanstigs kommun upprätta en plan för systematiskt kvalitetsarbete inom omsorgs- och lärandenämndens ansvarsområde, som ska bifogas redovisningen och vara Skolinspektionen tillhanda senast 30 mars 2012.

.

Mer läsning

Annons