Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten som öppnar fönster: "Snälla Doris det ska vara stängt!"

Genom att själv öppna fönstret har katten Doris möjlighet att styra över sina dagar precis som hon vill. Någonting som inte alltid uppskattas av Oskar Eriksson i Gnarp.
– När det är 15-20 minus ute så blir det ju lite kallt, säger han och skrattar.

Annons

Filmklippet på när Doris öppnar fönstret tillsammans med kommentaren "Snälla Doris det ska vara stängt!", har visats över 8000 gånger på Facebook.

– Jag filmade henne när jag satt och åt frukost. Jag tänkte att hon skulle få vänta med att gå ut men det ville hon inte. Så jag tror jag fick stänga fönstret 5-6 gånger, säger Oskar Eriksson.

Läs även: Överlevde två månader i skogen med tratt och dränage

Att själv öppna fönstret är ingenting som han har försökt lära Doris. Det hela började med att Doris brukade bita på hantaget till fönstret, någonting som Oskar Eriksson försökte förhindra genom att smörja in handtaget med tandkräm.

– Jag tog tandkräm för det gillar hon inte, men då började hon använda tassen i stället och då fick hon upp fönstret, säger han.

Se även: Räddningstjänsten ryckte ut på kattdrama

Doris och hennes syster Missan som har en förkärlek för att klättra på väggar, brukar nu ta fönstervägen ut i friheten. Så Oskar Eriksson har börjat klura på en stängningsmekanism till fönstret.

Läs också: Bortsprungen hund hittades efter hjälp från hundratals Ljusdalsbor

Mer läsning