Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kanske är jag sorgsen inombords"

/
  • Ansikten, helst sorgsna, är Hudikbon Anders Lundins signum.

Han säger att han nog mest är en glad person – men att han ändå helst målar sorgsna ansikten. Nu ställer Anders Lundin ut sina många ansikten på Pråmen i Stocka.

Annons

Ett säkert sommartecken i Nordanstig är utställningarna på Pråmen i Stocka. I år är Anders Lundin, från Hudiksvall, förste utställare.

Det som är minst sagt utmärkande för hans måleri är att det företrädesvis är figurer och ansikten han målar fram då han jobbar med färger och penslar. Målningarna, de flesta i akryl, har namn som Oro, Svarta tårar, Är du ledsen syster och Ensamhet. Det är starka färger, abstrakt men med synliga figurer.

– Ja, jag hittar ofta ansikten, ledsna ansikten, när jag tittar på mina målningar. Mest är jag nog en ganska glad person, men jag tycker om att måla sorgsna ansikten. Kanske har jag sorgen inombords, och målar ut den...?

Anders Lundins utställning, som omfattar ett dussin tavlor, pågår till den 4 juli. Därefter ställer Marilyn Miller ut vecka 28-29. Janet Heinonen, som samordnar utställningarna, säger att finns plats för ytterligare utställare.

– Under den här sommaren ska vi även visa foton från Sågverksindustritiden här på Stocka, har jag tänkt. Men i slutet på sommaren finns möjlighet att ställa ut om någon är intresserad.

Mer läsning

Annons