Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Bylin leder Sörfjärdens intresseförening

Kalle Bylin från Hudiksvall är numera ordförande i Sörfjärdens intresseförening.
– Vi måste göra mer för alla ungdomar, som bor här på sommaren, tycker han.

Annons

Han efterträder läkaren Staffans Smeds från Norrköping som lämnade in sin avsägelse efter sex år. Kalle Bylin är en känd offentlig person efter ett otal år som plan - och bygglovschef i Hudiskvalls kommun. Från den tjänsten pensionerades han sig förra sommaren.

Kalle Bylin är uppfödd i Gnarp och sommarnöjet har alltid hetat Sörfjärden. Fritidshuset ligger i den södra delen mot Notvarpsudden. Som alla andra fastighetsägare i området har han inte varit opåverkad av den intensiva diskussionen om kommunalt vatten och avlopp.

– Jag har deltagit på alla informationsmöten och har givetvis en åsikt men som jag inte torgför. Däremot kan jag säga att det är bra att beslutsfattarna i Nordanstig tagit till sig synpunkter och kritik. Och nu genomför en utredning där flera alternativ vägs in. Själv har jag egen dricksvattenbrunn och är inte med i någon vattenförening.

Intresseföreningen ska hålla sig på sin neutrala kant. Argumentationen sköter andra grupperingar.

– Vår tradtionella uppgift är att se till att det händer lite trevligt i Sörfjärden under sommarmånaderna. Midsommarfesten är viktig. Eftersom föreningen fyller 65 i år ska vi planera in en sommarfest i juli ,då vi är flest härute.

För ungdomarna planeras beachvolley vid stranden och en fotbollsplan ska iordningsställas.

Mer läsning

Annons