Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalhygge framför Bergsjöparken

/

Tallskogen på sluttningen nerför Bergsjöparken har slutavverkats.

– En okänslig skövling, säger en kritisk kommunstyrelseledamot, Håkan Larsson.

– Öppnar upp utsikten, kontrar parkföreningens ordförande Aina Lööv.

Annons

Första septemberveckan avverkade Skogspojkarna under sin arbetsledare Bosse Camél. Furorna fälldes med motorsågar och en skotare slutförde uppdraget.

– Vi tillfrågade kommunens tekniske chef Mats Widoff som kom dit och gav klartecken.

– Utsikten blir fantastisk. Parkbyggnaderna kan nu ses från vägen, förklarar Aina Lööv.

De signaler hon fått från Bergsjöbor är positiva.

Håkan Larsson ifrågasätter beslutsgången. Bergsjöparken finansieras via P.O Schönströms minnesfond med Nordanstigs kommun som förvaltare, Inget meddelades kommunstyrelsen i förväg.

Mer läsning

Annons