Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz, jubel och leenden på logen

/
  • Jazzkvällen på logen var solig och varm, liksom sångsolisten Gunilla Öbergs välljudande röst.

Inte för att publiken behövde värmas - det såg kvällssolen till - men första jazzkvällen för i år var minst sagt en varm tillställning - i alla ordets bemärkelser.

Annons

Brädgolvsgung under trummorna, soloapplåder som studsade mellan logväggarna och så 10-årsjubileum för Gösta Svenssons trio - även om de inte lyckats pricka in tio år i följd. I går kväll var det premiär för hembygdsföreningens jazzkvällar, en tradition som har mer än tio år på nacken och som en gång inleddes med framträdanden av Östen med Resten.

Torsdagskvällen var väl varierad med trivsamt småprat mellan låtarna och allt från Satin Doll till Louis Armstrongimitation i Mac the Knife. Desstuom sologitarristen Joel Svensson - barnbarn till orkesterledaren - som bland annat spelade en Blues for the Dogs, liksom en underbar version av Toots Thielemans Bluesette, eller som den också kallas: Hör min bedårande sommarvals.

En låt som inte handlar om logdans med dragspel eller Calle Schewens kaffekopp med Kron, utan bara finns mitt i den svenska sommaren, precis som Gunilla Öberg, Gösta Svenssons orkester och 125 åhörare i Jättendal.

Nästa vecka framträder Tomas Söderberg och Thomas von Wachenfeldt, och den 28 juli blir det Roland Bolander och Ol' Blue Bells.

Mer läsning

Annons