Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan-Erik måste välja ny hemtjänst

/
  • Undersköterskan Sara Wadin, just nu anställd av Addera Omsorgs konkursförvaltare, besökte igår Jan-Erik Lindh. Bland annat behövde han hjälp med att skala äggen till kvällsmackorna.
  • – En arm fungerade inte. Fortfarande har jag  svårt att röra fingrarna och kan inte gripa tag i något, berättar Jan-Erik Lindh som doxk återhämtat sig väl efter en stroke i maj ifjol.

Omsorgstagaren Jan-Erik Lindh, 75 år, från Högen måste välja ny hemtjänstutförare.

– Mycket ledsamt att Addera Omsorg gav upp. Jag kommer att sakna den duktiga och ambitiösa personalen,

Han har nu tre veckor på sig att ta ställning betonar biståndshandläggare Anki Norberg

Annons

– Jag lär fastna för ett privat även denna gång. Men först ska jag läsa informationen och ta kontakt med representanter för de tre som står till buds, reflekterar Jan-Erik Lindh.

När han tecknade sig för Addera Omsorg på sensommaren 2011 var personkännedomen en viktig faktor.

– På en liten ort har vi koll på varandra. Är jag inte bekant med undersköterskan som kommer och hjälper mig så känner jag hennes föräldrar, resonerar han.

Igår uppsöktes Jan-Erik Lindh av biståndshandläggare Anki Norberg. Hon överlämnade skriftligt material från de tre konkurrerande utförarna Corab Assistans med basen i Gnarp, Mill Liv i Harmånger och Nordanstigs kommuns egen hemtjänst.

– Begrunda i lugn och ro. Stressa inte. Personalen från Addera Omsorg fortsätter under mellantiden, lugnade Anki Norberg.

Igår eftermiddag fick Jan-Erik Lindh hjälp med de basala hushållssysslorna av vikarierande undersköterskan Sara Wadin från Bergsjö. Hon och kollegerna är just nu anställda av förvaltaren av konkursboet Addera Omsorg. Sara gick ut omvårdnadslinjen i våras och måste se sig om efter ny arbetsgivare.

Den före detta lärarprofilen i Bergsjö har haft kontinuerlig hjälp i bostaden sedan förra hösten. Vid den tidpunkten hade Nordanstigs kommun infört valfrihet i den del av äldreomsorgen som omfattar yttre hemtjänsten.

Ett systemskifte som socialliberalen och i flera samhällsfrågor vänsterradikale Jan-Erik Lindh helt bejakade.

– Hemtjänsten blir flexiblare och rörligare. Också den kommunala rycker upp sig, bedömer han.

Mer läsning

Annons