Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jalle köper Kvarnmons byggnader

/

Kvarnmons industribyggnader stod bara tomma i tre månader.

Nu flyttar Jalles Maskin AB från Gnarp in i nyförvärvade fastigheter.

– Fabriken ska inrymma verkstadshall och maskinhall för eget bruk, säger ägaren Jarl "Jalle" Andersson

Annons

Affären blir formellt klar i denna vecka, men både säljaren Kvarnmom Hydraulics AB och köparen Jalles Maskin AB är överens. Totalt ingår fyra fastigheter i paketet, varav en är en obebyggd täkt.

Köpeskillingen hamnade på 2,2 miljoner kronor.

– Vi skulle ha skrivit idag men först var vi tvungna att kontrollera med Nordanstigs kommun om de gjorde anspråk på fastigheterna. Något som i och för sig kändes högst otroligt.

– Men jag har för säkerhets skull pratat med både kommunalrådet Stig Eng och näringslivschefen Anders Nordén. Från dem var det grönt ljus, berättar Jalle, det enda tilltalsnamn som används om maskinentreprenören och sonen till förre ägaren av Tjärnviks Såg i Gryttje, Sven Andersson.

Jalles Maskin AB startades 1994 och har ända tills nu funnits etablerad på sågverket Tjärnvik. När Persson Invest köpte Tjärnvik av Sven Andersson 1998 fortsatte Jalles Maskins transportuppdrag inom området. Timmerbilar, gaffeltruckar och hjullastare ingick maskinarsenalen.

Efter några år började Jalle att nosa på den växande bioenergibranschen. Under de senaste tre åren har man hållit till på ett område direkt norr om Kvarnmon. Marken där krossmaskinerna är placerade och flisen tillverkas köptes senare in från Nisse Lööf.

Råvarorna hämtas från Sundsvall och efter barktuggningen levereras flis till Fortums kraftvärmeverk Djuped i Hudiksvall men också till kraftvärmeverk i Gävle.

– Den här stränga vintern har inneburit stor efterfrågan på bränsle. Själva äger jag två lastbilar som rullar dagtid och resten sköts av inhyrda åkerier. För tillfället sysselsätter vi fem till sex man. En fördubbling sedan vi kom till Mellanfjärden 2007, säger Jalle.

Jalles Maskin har nu definitivt lämnat Gryttje och sågen och koncentrerar sig på flisproduktionen. Maskin - och fordonsparken avsedda de interna transporterna på Tjärnvik Trä är sålda till den nye entreprenör som tagit vid.

Mer läsning

Annons