Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isen håller för angeltävling

/
  • Mikael Högdahl, Ivar Helenius och Niklas Asplund hjälps åt att mäta upp 400 rutor på isen som ska fördelas mellan lagen.

– Isen kommer att hålla. Oavsett hur varmt det blir de dagar som är kvar.
Mikael Högdahl ger lugnande besked inför angeltävlingen i Hassela om drygt en vecka.

Annons

Oron har funnits att isen på Hasselasjön skulle bli för dålig i år och det inte skulle gå att genomföra 20-års jubileum av angeltävlingen.

– Isen är ungefär 60 centimeter tjock. Där vattnet är som mest strömt är det ungefär 40 centimeter hård is. Så det kommer inte att bli några problem att genomföra tävlingen, säger Mikael Högdahl.

Intervjun avbryts av att hans mobiltelefon ringer. Ytterligare en person som vill anmäla till tävlingen. Drygt 150 lag har kommit in med en anmälan. Max 400 lag kommer kunna vara med i tävlingen om första priset på 40 000 kronor. De allra flesta väntar till sista veckan med sin anmälan för att se hur vädret blir.

– Vi har redan fått in anmälningar från lag från Stockholm. Det känns jätte roligt. Det kommer att bli en folkfest, säger Mikael Högdahl.

Nu pågår ett omfattande arbete med att dela in isen i 400 lika stora områden. Varje lag får en ruta på 20 gånger 25 meter som de får angla inom.

– Nu märker vi upp områdena med pinnar. Det är viktigt att de blir exakt lika stora, annars kan det bli lite kinkigt mellan de tävlande. Men det är mest slumpen som avgör vilket lag som vinner. Tidigare segrare har varit utspridda över hela sjön. Fast ruta ett har faktiskt tagit två segrar.

Tävlingen anordnas av Hassela IF och Hassela fiskevårdsområde.

Mer läsning

Annons