Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte rasist, men...

/
  • Nu är det dags för ännu en integrationsdag, berättar Bente Sandström, här tillsammans med Marcus Priftis.

Nu är det dags för en tredje integrationsdag i Nordanstig, den här gången på temat Inte rasist, men...

Annons

Den 14 september arrangerar Nordanstigs kommun ännu en integrationsdag, denna gång med Stronger, en teatergrupp där ensamkommande barn ingår. De kommer att spela upp en pjäs baserad på Dickens Julsaga (a Christmas Carol), kallad Inte rasist, men...

– De ska spela upp den på Bergsjö skola, och sedan på Bergsjögården. Tre föreställningar blir det totalt, berättar Bente Sandström, chef för Nordanstigs arbetsmarknads- och integrationsenhet, som jobbat med ännu en dag för inspiration och integration.

Det har dock varit lågt intresse för kvällsdelen vid tidigare integrationsdagar, då Marcus Priftis och Per Brinkemo talat om olika sidor av invandring, rasism och integration. Förhoppningen är nu att inte bara kommuntjänstemän och föreningsaktiva – som är speciellt inbjudna till den här dagen – ska komma, utan även Nordanstigsbor i allmänhet. I synnerhet som man nu startar projektet Språkvän här i Nordanstig.

Hur fungerar Språkvän?

– Det är ett koncept man provat på flera olika platser under olika namn: Medvandrare, Hyr en invandrare, Flyktingguide med mera. Det är en del av projektet Frivillig i Gävleborg, som leds av Marika Engberg.

– Tanken är att de som är intresserade av att lära känna – vara Språkvän med – ensamkommande barn med uppehållstillstånd eller någon som fått kommunplats i Nordanstig kan anmäla sig. Sedan matchar vi ihop personer som får träffas.

Finns det några nykomna som väntar på att få lära känna någon Nordanstigsbo?

– Nej, vi kickar i gång det här nu – åt båda håll.

Mer läsning

Annons