Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget vårdnadsbidrag 2010

Allt var klappat och klart. Fullmäktige skulle införa vårdnadsbidraget i Nordanstig från den 1 januari.
Men Monica Olsson (S) från Gnarp hade vässat klorna och tog strid. Och satte med oväntat stöd från andra sidan blockgränsen stopp för vårdnadsbidrag under 2010.

Annons

Oppositionens ledare Monica Olsson steg igår fram och tog för sig in debatten med kommunalråden Stig (C) och Sven-Åke Eriksson. Hon visade kanske för första gången öppet att hon har ambitioner och debattkapacitet att utmana om posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet hösten 2010.

Att i upploppet stoppa vårdnadsbidraget med röstsiffrorna 16 för och 14 mot och skjuta beslutet på framtiden blev en fjäder i hatten för undersköterskan från Gnarp. Hon fick med sig samtliga tio partikamrater på sossebänken plus två vänsterpartister men fick också oväntat stöd från de båda Folkpartisterna Charlotte Klötz och Stefan Haglund.

Med på ombord på S - tåget i kommunfullmäktige som satte krokben för drömmarna om vårdnadsbidrag, steg också moderaternas numera "bad boy" Ove Wallberg från Gnarp fram. Han fronderade mot de tre övriga i moderatgruppen.

Förvånande var den omaskerade uppbackningen från Folkpartiet. Ledamoten Stefan Haglund upprepade Monica Olssons huvudtes och oroades sig för att det skulle leda till en kvinnofälla. Han trodde också det fanns en uppenbar risk att kvinnorna bland de nyflyttade burmesiska familjerna skulle hamna i denna ojämlika fälla.

Varken Stig Eng eller Sven-Åke Eriksson återkom med så tung ammunition att de kunde bryta ner motståndet.

Mer läsning

Annons