Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen paviljong för de äldre

/
  • Omsorgschef Malin Ruthströms ansökan om medel till takskenor och paviljong fick nej.

Det blev nej både till bättre utomhusmiljö och till takskenor för liftar, då Nordanstigs omsorgschefs förslag behandlades av politikerna.

Annons

Inför sommaren 2015 hade omsorgschef Malin Ruthström föreslagit att 65 000 kronor ur 2015 års investeringsbudget skulle användas för att sätta upp en paviljong och av ett staket till Gnarps äldreboende, Bergesta. Syftet var att få en bättre utemiljö för dem som bor på boendet och för dem som nyttjar dagverksamheten. Men ledningsutskottets politiker har återremitterat förslaget och vill ha bättre skriftlig dokumentation i ärendet.

Samma svar fick omsorgschefen på sin begäran om 100 000 kronor i investeringsmedel för att installera takskenor för taklyftar vid kommunens särskilda boenden.

Anledningen till förslaget var att dessa åtgärder behöver utföras i alla lägenheter. Tidigare har kommunen kunnat hyra hela takanläggningen för dem som har behov av detta i bostaden. Numera måste det finnas fast installation, och att sätta in takskenorna skulle vara ett första steg för att anpassa förhållandena i kommunens boenden.

Även i fråga om sängar och madrasser behövs investeringar, anser omsorgschefen.

Men ledningsutskottets politiker vill alltså ha mer skriftlig dokumentation innan man tar beslut i saken.

Mer läsning

Annons