Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ökning av asylsökande i Nordanstig

De senaste veckornas ökning av asylsökanden i Sverige kommer troligen inte märkas i Nordanstig, enligt Migrationsverket.
– De 40 platserna som vi har i Strömsbruk är de enda som vi har i Nordanstig just nu, säger Lars Ulander enhetschef vid mottagningsenheten i Söderhamn.

Annons

Under de senaste veckorna har Migrationsverket sett en ökning av asylsökande i Sverige, främst är det många som kommer från Balkan. Hittills i år är det drygt 22 400 personer som har sökt asyl i Sverige. Det är en ökning med mer än tretusen ansökningar jämfört med i fjol.

I början av september kom 40 asylsökanden till Strömsbruk. Enligt Migrationsverket är det främst barnfamiljer från bland annat Serbien och Iran. Det är Nordanstigsbostäder som hyr ut lägenheterna till Migrationsverket.

– Vi har inga planer på att utöka boendet i Nordanstig just nu. Ju längre bort boendena hamnar från Gävle, desto svårare blir det att handskas med ärendena. Det är ofta snabb verkställighet i de här ärendena och då underlättar det om de asylsökandena inte bor för långt bort, säger Lars Ulander.

Enligt Lars Ulander kommer platserna i Strömsbruk fyllas på med nya asylsökanden allt eftersom beslut fattas i ärendena. Och platserna kommer troligtvis vara fullbelagda den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons