Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i båtförråd i Strömsbruk – båtmotorer för halv miljon stulna

/

Polisen uppmanar båtägare att kontrollera sina båtar. Värden för uppemot en miljon kronor kan ha försvunnit från ett båtförråd i Strömsbruk.

Annons

Läs mer: Stöldligor här för att stanna

I förrådet förvaras flera motorbåtar och det är ännu oklart hur mycket som stulits. Flera målsägande har så här långt anmält att de är berörda av inbrottet. Det är minst fyra motorer och reglage som har stulits.

Det är oklart när inbrottet ska ha ägt rum och hur gärningsmännen burit sig åt för att frakta stöldgodset från platsen. Bland det som man vet är stulet är båtmotorer till ett värde av 500 000 kronor.

Men polisen räknar med att i takt med att de som hyr plats i förrådet kollar upp sina tillhörigheter så kommer värdet på det stulna att stiga till en miljon kronor.

Läs mer: Gävleborg bland mest drabbade av båtmotorstölder

Tidigare i veckan anmälde båtägare i Söderhamn att de blivit av med motorer för omkring 100 000 kronor.

– Vi har tidigare sett att det är ligor som härjar som kommer hit till Sverige den här årstiden, säger Mikael Hedström, presstalesman på Gävleborgspolisen.

Läs mer: Hans motor stals två gånger: "Det kändes som ett hån"

Det är högsäsong för båtstölder i Hälsingland och polisen räknar till fem båtmotorstölder sedan februari i år. Polisen uppmanar därför båtägare att se över sina båtplatser.

Polisen uppmanar alla båtägare att ha extra koll på sina ögonstenar.

– Var extra vaksamma och försök också att göra det svårare för tjuvarna, säger Mikael Hedström.

Så slipper du få båtmotorn stulen – polisens tips

* Kontrollera båten regelbundet.

* Se över hur du förvarar motorn. Lås fast den ordentligt. Ofta har tjuvarna inte lång tid på sig, blir det för svårt att ta motorn kan de i stället välja att avbryta.

* Märk motorn med både synlig och dold märkning. Polisen samverkar med tullen i flera länder vilket gjort att flera märkta motorer stoppats där.

Mer läsning

Annons