Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilsbobuss i såp-opera om Ullared

/
  • Liv och Örjan Andersson från Ilsbo och chauffören Mats Jonsson från Sörforsa är mycket spända på resultatet av inspelningarna. Alla tre var med. Ilsbogänget övernattade denna speciella gång i stugbyn.

Färden går till Ullared med Anderson Buss från Ilsbo.
Resenärerna medverkar i en nyinspelad såpopera i teve.
Den börjar ikväll måndag och tar oss med bakom kulisserna i Skandinaviens största köptempel.

Annons

Andersson Buss i Ilsbo har kört på destinationen Ullared i tio år. Och intresset bland damerna i Medelpad, Hälsingland och Gästrikland växer i takt med att den halländska "inköpsstaden" sväller ut. Snittet per år är åtta tredagarsresor. Bara nu i november utgår fyra fullsatta bussar från Sundsvall i morgonväkten och hämtar sedan upp inbokade passagerare längs E4:an.

Resan med ett femtiotal glada damer den 28 juni i år - männen kan i detta sammanhang räknas på ena handens fingrar - var något alldeles extra. Samtliga i bussen hade i förväg gett klartecken att vara ömsom skådespelare ömsom statister i TV 5:s stora satsning på en realityserie. Den skärskådar ett svenskt begrepp som många gillar att besöka, men som också fått agera spottkopp i "finare kretsar".

– Producenten frågade om vi ville medverka. Ingen missar väl en sådan marknadsföringschans, säger Liv Andersson som arrangerar, organiserar och tjänstgör som bussvärd på alla Ullaredsresorna.

Att de valdes ut förvånar egentligen inte maken Örjan Andersson.

– Vi är inte helt okända på GeKås. Vi är numera en av de få bussbolagen i Norrland som konsekvent fortsatt att satsa på resorna, dessutom i växande skala. När de ville följa norrlänningar på Ullaredsbesök låg vi närmast till hands.

Mer läsning

Annons